sâmbătă, februarie 23, 2008

Nick name Me

Nick-ul sau identitatea cu care multi prefera sa se afiseze pe internet. Cum a aparut el si cum s-a dezvoltat. Probabil ca ai multi prieteni cu diverse nickuri si chiar si tu folosesti unul pentru a-ti acoperi identitatea[C'mon google traieste de mult. A indexat deja totul]. Revenind la "nick-uri", as da cateva exemple aici: "piticu", "grasu", "tiganu", "chelu", "ill", "fatagri" si altele[ca sa nu amintesc de agonia anilor '90 in muzica romaneasca, mai ales in asa numitul "rap", care mai tarziu s-a trezit si a devenit hip-hop, iar "artistii" si-au mai modificat pe ici pe colo numele. Daca nu ma credeti luati primele trei albume de rap din Romania si veti vedea ce nume aveau "cantaretii" de azi]. Unele sunt porecle provenite din diferite avantaje sau dezavantaje. Altele sunt imprumutate de la "vedete". Foarte putine sunt provenite din nume sau din pocirea numelui [cel mai uzitat este "ciobanu"].
Luam un exemplu: pe mine. Primul meu nick a fost "hot ice". Oximoron folosit special. A fost simplu. Ma caracteriza. Schimbari de 180°, rare ori cu un motiv intemeiat. A urmat "hootyady". Un nick de yahoo care a decedat. Mi-am facut prietene pe 360 mai multe decat injura parazitii pe albume. Cu una din ele am ramas. Nu asta e important ci nickul[si nu nicku' lu nicu' care a atins cota 100]. Deci revenim la el. Poate ca pentru multi sau toti parea foarte sexual acest nick, tocmai de aceea nu acceptam invitatii de "friends" de la baieti. Singuri prieteni din 360 erau colegi de serviciu sau vecini de bloc si de blog. De ceva timp folosesc numele personal ceea ce pare formal[cum zicea "una din ele cu care am ramas"], dar e true. Asta e numele meu.
By the way, daca nu ai avut vreun nick ...ar fi bine sa-ti iei unu acum. De ce? Asta ar spune multe despre tine.... cum ca nu ai socializat destul??? Ia gandeste-te.


Nick = PORÉCLĂ, porecle, s.f. 1. Supranume dat, de obicei în bătaie de joc, unei persoane, mai ales în legătură cu o trăsătură caracteristică a aspectului său exterior, a psihicului sau a activităţii sale. 2. (Înv. şi reg.) Nume de familie. [Var.: (reg.) polícră, poríclă s.f.] – Din sl. poreklo.


PS: blog pornit de la nickul "candid" care inseamna multe depinde in ce limba vrei sa-l tratezi :D

Niciun comentariu: